Al een hele week ben ik er mee bezig: het zuurdesempapje. Op internet vond ik dit recept. Voeden met meel en roeren met een houten lepel en dan maar hopen dat het papje goed fermenteert. Gisteravond heb ik het deeg gemaakt, zodat het afgelopen nacht heeft kunnen rijzen. Vanmorgen werd ik wakker en dacht meteen aan het deeg: hoe veel zal het gerezen hebben? In het recept stond alleen: het toegenomen volume van het brooddeeg geeft aan dat het deeg gerezen is. Tja, maar hoeveel moet het brood in volume toenemen? Vol verwachting tilde ik de theedoek, die over het broodblik lag, op en zag toch wel enigszins teleurgesteld dat het brood niet heel erg was gerezen. Wel een klein beetje maar niet veel. Toch maar in de over gestopt en na drie kwartier was dit het resultaat:
Korst was te hard en het brood was dus duidelijk niet genoeg gerezen. Waar dat dan aan ligt? Het papje is niet goed gefermenteerd en/of niet goed genoeg gekneed. Maar ik geef niet op, ik heb vanmorgen het papje al weer gevoed en de bubbels zijn nu groter. Volgend weekend weer een poging. Als ik uiteindelijk het ideale recept hebt, zal ik dat op mijn blog plaatsten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten